W. Murcott, pürüzsüz kabuğu, parlak koyu turuncu cilt rengi, bal gibi şekerli tadı ve eşsiz aromasıyla tüketicilerin hem gözüne hem de damağına hitap etmektedir. Kabuk kolay soyulabilir ve meyve ağırlığı yaklaşık olarak 120 gram'dır. Geç gelişen bir mandalina olması nedeniyle, Ocak – Şubat ayları arasında hasat edilmektedir. Bu özellik, geçci pazarları bulunan satın alımcılar için bu meyveyi çok kıymetli kılmaktadır.
Akdeniz ve Ege Bölgeleri'nde yetiştiriciliği en fazla yapılan çeşitlerin başında gelmektedir. Turunçgil çeşitleri arasında soğuğa en dayanıklı çeşit olarak bilinir. Erkenci bir çeşit olan Satsuma'nın hasat dönemi Ekim ayı ortalarında başlar. Depolama ve taşımaya elverişli, verimli bir çeşittir. Kabukları incedir (3,37 mm). Yüksek kalitede tada ve dokuya sahiptir. Ülkemizde ihracatı en fazla yapılan mandarin çeşididir.
Meyveleri oldukça büyüktür ve armudi bir görüntüye sahiptir. Hasat dönemi Aralık - Ocak aylarıdır. Meyve kabuğu kalınlığı meyve boyuna oranla ince sayılır (3,62 mm) ve kolay soyulur. Meyveleri aromalı, lezzetli ve hafif ekşidir. Depolamaya ve taşımaya elverişlidir. Türkiye'de Doğu Akdeniz Bölgesi'nde gelişme göstermiştir.
Okitsu mandalina, Japon mandalinası olarak bilinir. Japonya' da en yaygın ikinci mandalina türüdür. Miyagawa satsuma çeşidinden melezleme yapılarak üretilmiştir. Kabuğu rahat soyulabilen, şekerli ve çekirdeksiz bir mandalina türüdür. Ağaçlarının güçlü bir yapısı vardır. Dallarında dikenler mevcuttur.
Tüm dünyada sadece Türkiye'de özellikle Adana – Mersin Bölgesi'nde yetiştiriciliği yapılan bir çeşittir. Koyu kırmızımsı, parlak ve pürüzsüz kabuğu 3 mm'dir. Olgunlaştıktan sonra kalitesini kaybetmeden yaklaşık 3 ay (Mart ortalarına kadar) ağaçta kalabilir. Depolama ve taşımaya elverişlidir.