Bu çeşit, ekoloji seçici olduğunda Türkiye' nin Akdeniz Bölgesi' ndeki Mersin ilinin batısında (Erdemli-Silifke) özel bir bölgede yetiştirilebilmektedir. Meyvesi orta büyüklükte, silindirik, boyun halkalı ve belirgin memelidir. Meyve kabuğu sarı renkli üstün tat ve kokuya sahip sulu bir limon cinsidir, düzgün ve parlaktır. Lamas, uygun koşullarda dokuz ay süreyle depolanabilmektedir.
Mayer çeşitin diğer limon çeşitlerinden farklı bir özelliği de Maxsimum 2,5-3m boyunda olmaları ,keza meyveden başını kaldırıp ta boya gitmediği gözlemlendi. Taze güz sürgünleri de olmadığından dona karşı diğer çeşit limonlara nazaran daha dayanıklı olmaktadır. Mayerlimon , yurdumuzun iç anadolu başta olmak üzere Trakya ve de Doğu anadolu da (Kars ilinde) saksılarda, evlerin güneş gören balkonlarında üretilmek üzere meraklı üreticilerce deneme üretimine alınmışlardır.2006 yazında meyve vermeleri umulmaktadır .Sonuçları bu sayfada yayınlanacaktır.
En erkenci bir tür olup, dünyada en çok Türkiye' nin Doğu Akdeniz Bölgesi' nde yetiştirilmektedir. Dünyanın en fazla Enterdonat üreten ülkesi 450.000 ton ile Türkiye' dir. Meyvesi büyük, uzun ve silindirik biçimindedir. Meyvenin en belirgin özelliği, meme başının yana yatık olmasıdır. Meyve kabuğu, düzgün, açık yeşil renkli ve parlaktır. Çekirdek sayısı az olan meyvenin eti yeşilimsi sarı renktedir. Erkenci bir tür olduğu için depolamaya elverişli değildir.